Αν και υπάρχουν ΚΙΤ προιόντα στο εμπόριο για να ανανεώσετε τη μπανιέρα σας, για να αποδώσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο θα ήταν καλό η εργασία να αφεθεί στους επαγγελματίες. Έτσι ώστε να τηρηθούν όλα τα βήματα για μία σωστή και μακροχρόνια επισμάλτωση τόσο σε γυαλάδα, όσο και σε αντοχή χωρίς μελλοντικές ατέλειες π.χ. ξεφλουδίσματα, κιτρίνισμα χρώματος, ανομοιομορφία υλικού κ.τ.λ. Παρακάτω θα αναπτύξουμε τα διάφορα στάδια επισμάλτωσης για μία σωστή και ολοκληρωμένη εργασία στο μπάνιο σας.

Τέλος η διαφορά του κόστους της αγοράς του ΚΙΤ από την επιλογή ενός επαγγελματία από εταιρεία  είναι πολύ μικρή.

Για επισμαλτώσεις, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες του χώρου χρησιμοποιούν ακρυλικά υλικά με πολυουρεθάνες ενώ τα ΚΙΤ του εμπορίου αποτελούνται από χρώματα εποξικά.

Αυτού του είδους τα ΚΙΤ δεν είναι τόσο ανθεκτικά και το φινίρισμα επιδεινώνεται ραγδαία.

Πολλοί που χρησιμοποιούν το ΚΙΤ, είτε ο πελάτης που θα το αγοράσει,  ή ο ερασιτέχνης επισμαλτωτής που θα το προμηθευτεί από το εμπόριο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το ξεφλούδισμα αρχίζει μέσα στους πρώτους 3 μήνες ενώ η επαγγελματική μπανιέρα διαρκεί πολύ περισσότερο!

 

Στάδια Επισμάλτωσης

1. Προετοιμασία μπάνιου

Αφαιρούμε τα αντικείμενα από τη μπανιέρα. Στη συνέχεια γίνεται η αποφλοίωση (η λεγόμενη διάβρωση) του παλαιού σαθρού οποιουδήποτε χρώματος που τυχόν έχει περαστεί στο παρελθόν.

2. Λείανση

Τρίβουμε την επιφάνεια της μπανιέρας – ντουζιέρας με τα ειδικά εργαλεία για να την αγριέψουμε και να αφαιρέσουμε τελείως τη λάμψη από την αδαμαντίνη (1)*.

3. Επισκευή ατελειών

Επιδιόρθωση από ρωγμές, σπασίματα, σκουριές, τρύπες κ.τ.λ.

4. Χημικός καθαρισμός και Μόνωση χώρου

Με ειδικό χημικό καθαριστικό πλένουμε τη μπανιέρα – ντουζιέρα για την εξάλειψη ελαιώδων ουσιών, αλάτων, κιτρινίλων. Έπειτα ξεπλένουμε και στεγνώνουμε όλη την επιφάνεια σχολαστικά με ειδικά μέσα για να αποβάλουμε κάθε είδους υγρασία.

5. Αρμολόγηση

Ειδική τεχνική της FixYourBath μεταξύ πλακιδίων και μπανιέρας για την οριστική κατάργηση υγρασίας, σιλικόνης και μούχλας.

6. EPOXI PRIMER

Προετοιμάζουμε κατάλληλα το χώρο, εδώ περιλαμβάνεται και ο αερισμός του χώρου με σύστημα εξαγωγής για να εκδιώξουμε και την παραμικρή οσμή που θα παραμείνει στο χώρο για μια υγιή επισμάλτωση (2)*.

7. VIP SMALTO 2K  Πολυουρεθάνης

Τελικό βήμα για την τελική επίστρωση. Αυτό μπορεί να είναι λευκό ή οποιοδήποτε προσαρμοσμένο ή μικτό χρώμα της αρεσκείας σας μέσα από την καινοτομία της COLOR MIX που δημιουργήσαμε (3)*.

8. EXTRA Μυστικό Fix Your Bath

Η εταιρεία μας μόλις τελειώσει την τελική επίστρωση σμάλτου, για να παρατείνει ακόμα περισσότερο τη ζωή της μπανιέρας χρησιμοποιεί ένα extra μυστικό, ένα διαφανές ενισχυτικό πολυουρεθάνης για να ενισχύσουμε τη δομή του υλικού, για να επιτύχουμε την αύξηση της γυαλάδας, ελαστικότητας και τελικών αντοχών (4)*.

Παρατηρήσεις

1* Αυτή η διαδικασία γίνεται για δύο λόγους:

Για να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε βρωμιά ή υπόλειμμα υλικού έχει απομείνει από την αποφλοίωση, και

Η τραχιά επιφάνεια θα μας δώσει την καλύτερη πρόσφυση για το επίχρισμα.

2* Εφόσον καλύψουμε τα μεταλλικά εξαρτήματα και το στόμιο της βρύσης για να μην έχουμε τυχόν σταξίματα, προχωράμε στην τεχνική εφαρμογή του ειδικού ασταριού που θα πρέπει να εφαρμόζονται πολλαπλά στρώματα επικαλύψεως, με τον κατάλληλο χρόνο στεγνώματος χάρη στο υπέρυθρο σύστημα στεγνώματος  μεταξύ των στρωμάτων.

Επίσης θα έχουμε την τέλεια σφράγιση για να ολοκληρωθεί η τελική διαδικασία του σμάλτου. Έτσι η καινούργια επισμαλτωμένη μπανιέρα θα πρέπει να διαρκέσει πάνω από 10 έως 15 χρόνια αντοχής!

3* Η επικάλυψη γίνεται με τη διαρκή επιμόρφωση και την εμπειρία των τεχνικών μας για να έχετε μια επιστρωμένη ομοιόμορφη επιφάνεια. Η επικάλυψη μπορεί να εφαρμοστεί με πινέλο ή ρολό αλλά το αποτέλεσμα δε θα είναι ποτέ ικανοποιητικό! (Προσοχή, εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορες ορολογίες μεθόδων εφαρμογών που δε στηρίζονται σε κανέναν τρόπο εφαρμογής)

4* Η διαδικασία δεν υπερβαίνει τις 2,5 ώρες χάρη στην εμπειρία εξειδικευμένων τεχνικών και στον εξοπλισμό που κατέχει μόνο η FixYourBath.