Συχνές Ερωτήσεις

Κάντε κλικ στις παρακάτω ερωτήσεις για να δείτε τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Τι είναι η επισμάλτωση; Πώς γίνεται και τι υλικά χρησιμοποιούμε;
α. Επισμάλτωση είναι ένα καινούργιο υλικό που εφαρμόζεται με πιστόλι βαφής θερμού αέρα και δημιουργείται ένα καινούργιο στρώμα σμάλτου.

β. Γίνεται επεξεργασία στην μπανιέρα, μονώνουμε το χώρο, γίνεται χημικός καθαρισμός για απομάκρυνση αλάτων και ελαιωδών ουσιών, δημιουργώντας πόρους στην μπανιέρα για να «πιάσει το υλικό μας» την λεγόμενη πρόσφυση (η ικανότητα του χρώματος να παραμένει στην επιφάνεια χωρίς σκασίματα, φουσκάλες ή ξεφλουδίσματα), έπειτα επισκευάζουμε την μπανιέρα αν έχει χτυπήματα, ραγίσματα και οποιαδήποτε επισκευή προχωρημένης φθοράς. Εφαρμόζουμε το υπόστρωμα, μια διαδικασία απαραίτητη για την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπανιέρας.

γ. Χρησιμοποιούμε συνθετικό σμάλτο, με βάση πολυουρεθάνης.

Γιατί να κάνω επισμάλτωση;
Με τη μέθοδο της επισμάλτωσης, η μπανιέρα / ντουζιέρα σας αποκτά μέσα σε λίγες μόνο ώρες την αρχική της εικόνα, χωρίς την αναστάτωση και το μεγάλο κόστος που θα απαιτούσε η αντικατάστασή της.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η αντικατάσταση μπανιέρας / ντουζιέρας απαιτεί κατ’ ελάχιστον: υδραυλικό, πλακά, κτισίματα και αποκομιδή μπαζών, σε χρόνο και κόστος που δύσκολα μπορούν να υπολογιστούν.

Πότε πρέπει να κάνουμε επισμάλτωση;
Όταν έχει σπασίματα, κιτρινίλες και όταν η υφή της μπανιέρας έχει γίνει σαγρέ, δηλαδή έχει φύγει η αδαμαντίνη με αποτέλεσμα να μας δυσκολεύει στον καθαρισμό της,  τότε πρέπει να εφαρμοστεί η μέθοδος της επισμάλτωσης.
Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επισμάλτωση της μπανιέρας-ντουζιέρας;
Η επισμάλτωση του μπάνιου – ντουζιέρας σας γίνεται σε δύο στάδια – στρώσεις και συνολικά η διάρκεια των εργασιών στο σύνολο τους δεν υπερβαίνει τις 3 ώρες.
Μετά από πόση ώρα μπορώ να χρησιμοποιήσω τη μπανιέρα-ντουζιέρα;
Η “ανανεωμένη” μπανιέρα – ντουζιέρα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί 48 ώρες μετά την ολοκλήρωση της επισμάλτωσης.
Παρέχετε εγγύηση;
Η FixYourBath παρέχει σε όλους τους πελάτες της γραπτή εγγύηση τριών ετών σε κάθε επισμάλτωση μπανιέρας και ντουζιέρας.
Τι είναι διάβρωση και πότε χρειάζεται;
α. Διάβρωση είναι η αφαίρεση του υλικού αν έχει ξαναγίνει επισμάλτωση. Όταν στην μπανιέρα έχει γίνει ήδη επσμάλτωση και έχουν περαστεί πλαστικά χρώματα ή κακής ποιότητας σμάλτος και αρχίζει να ξεφλουδίζει, υπάρχει περίπτωση να διαβρωθεί το επόμενο υλικό που θα εφαρμόσουμε. Γι’ αυτό στις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν, χρειάζεται να αφαιρεθεί με ειδικά χημικά. Μπορούμε να την αποφύγουμε τη διάβρωση λόγω κόστους, μόνο στην περίπτωση που τα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί είναι καλά και η επισμάλτωση είχε γίνει από επαγγελματίες τεχνίτες, (είναι κάτι που θα το κρίνει ο τεχνίτης που θα αναλάβει την εργασία).

β. Η διάβρωση χρειάζεται όταν έχει αρχίζει να ξεφλουδίζει η μπανιέρα, διότι το προηγούμενο υλικό δεν ήταν σκληρό και δυνατό ή δεν είχε περαστεί το υπόστρωμα. Επίσης, όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη βάση να στηρίξουμε το δικό μας υλικό, καθώς η βάση που μένει, δεν είναι σίγουρο ότι είναι σωστή, με αποτέλεσμα «να πετάξει» τα δικά μας υλικά ή μπορεί να έχει κακοτεχνίες και τότε πρέπει η επιφάνεια να γίνει ομαλή, οπότε και πάλι προβαίνουμε στην λεγόμενη διάβρωση-αποφλοίωση.

Πότε γίνεται τοπική επισκευή και πότε ολική επισμάλτωση;
Τοπική επισκευή γίνεται σε χτυπήματα που είναι λίγα και σε μεμονωμένα σημεία, αντιθέτως, στην περίπτωση που υπάρχουν τριχοειδή ραγίσματα στην επιφάνεια των ειδών υγιεινής, επειδή δεν μπορεί να εισχωρήσει το υλικό, προβαίνουμε στην ολική επισμάλτωση των ειδών υγιεινής.

Αν έχουμε εμφάνιση σκουριάς στον πάτο, στον αρμό ή στο σιφόνι, πρέπει να καθαριστεί καλά, ώστε να εξαφανιστεί το αίτιο και να προχωρήσουμε στην τοπική επισκευή του. Η σκουριά λοιπόν δημιουργείται, όταν ένα κράμα που περιέχει σίδηρο εκτεθεί σε υγρασία ή σε οξυγόνο για πολύ καιρό. Αυτό συμβαίνει καθώς με την πάροδο του χρόνου, το οξυγόνο συνδυάζεται με το μέταλλο και έτσι δημιουργείται ένα νέο συστατικό, ένα οξείδιο. Το αποτέλεσμα της οξείδωσης σε ένα κομμάτι σιδήρου, είναι πως αρχικά τον φθείρει εξωτερικά και κατόπιν τον κάνει εύθραυστο. Θα πρέπει να την τρίψουμε ώστε να φύγει εντελώς. Αν δεν φύγει εντελώς, τότε θα αρχίσει να “ξαναμεγαλώνει” επάνω στο μέταλλο και σιγά σιγά να το “σκάβει”.

Τι είναι αντιολίσθηση;
Η αντιολίσθηση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κάνει τον πυθμένα της μπανιέρας ή της ντουζιέρας σας πιο ασφαλή και λιγότερο ολισθηρό.

Μαζί με την επισμάλτωση καλό είναι να γίνει και αντιολίσθηση, καθώς η επισμάλτωση γλιστράει όσο και το εμαγιέ. Το προτείνουμε κυρίως όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι ή σε ηλικιωμένους για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η εφαρμογή γίνεται με ειδικά εργαλεία και ημιδιάφανα υλικά μετά από κατάλληλη προετοιμασία.

Πως αφαιρείται η αντιολήσθηση; Ξεκολλάει;
α. Αφαιρείται μόνο αν τριφτεί (με τριβείο ή με γυαλόχαρτο),

β. Δεν ξεκολλάει, γίνεται ένα με την επιφάνεια.